Wie ben ik

wiebenik

Cissy Fennis Coach en Verloskundige

Ik ben Cissy Fennis. Gelukkig getrouwd en moeder van een prachtige dochter.

In 2002 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sinds die tijd werk ik, met veel plezier, als verloskundige in het ziekenhuis.

Ik vind het heel mooi om mensen tijdens deze intense periode in hun leven te mogen begeleiden. Het stuk persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling is dan ook hetgene wat me het meeste aanspreekt in mijn werk als verloskundige.

Maar ik ben er ook achter gekomen dat er bij  een aantal mensen de behoefte bestaat om, naast de reguliere zorg,  extra en uitgebreidere begeleiding te krijgen. Dit was voor mij de reden om me hier extra in te gaan verdiepen, ik heb een post HBO studie tot coach gevolgd aan de Alba academie en deze in 2011 afgerond.

Ik denk dat juist de combinatie van mijn werk als verloskundige, mijn opleiding tot coach, maar ook mijn eigen ervaring als moeder een goede combinatie is om mensen in de periode rondom zwangerschap en bevalling, goede begeleiding te kunnen bieden.

Als coach ben ik aangesloten bij  een beroepsvereniging, het CAT collectief.

Verder ben ik lid van het LKPZ, landelijk kenniscentrum psychiatrie en zwangerschap.